Заради закъснелия отбор на Ирландия по бокс организаторите на купа „Странджа” пренаредиха програмата. Тимът трябваше да пристигне в София преди два дни, после за кратко се появи слух, че се отказва от участие, но снощи ирландците потвърдиха участието си. Поради тази причина днес в зала "Универсиада" бе извършено ново теглене на жребия в категории до 49, 56 и +91 кг, за да бъдат вкарани и новите състезатели.

Това забави с час и половина старта на надпреварата. Така и тримата ни представите в кат. до 49 кг ще имат нови съперници.

Тинко Банабаков ще боксира срещу Никита Томилов от Русия, Георги Андонов ще срещне Джикамани Джоузеф Мафоза от Англия, а Благовест Кожухаров ще излезе срещу Абдула Кучкаров от Узбекистан.

При 56-килограмовите Катин Асенов запазва своя съперник – Босиян Сю от Китай, но пък двамата ще излязат във вечерната сесия, а не както се очакваше Катин да е пръв от българите. 
Най-големият шок обаче бе за най-тежкия ни боксьор Петър Белберов, който трябваше да почива в първия кръг на категория над 91 кг. Заради това той проведе интензивна тренировка тази сутрин, но после разбра, че ще трябва вечерта да си яви за мача си срещу Рубен Назарян от Белгия.