През уикенда в Белград (Сърбия) се проведе ежегодния Европейски Клубен Открит Турнир по Кикбокс в стиловете К-1, Фулконтакт, Киклайт и Пойнтфайтинг.

При невероятно силна конкуренция между 334 състезатели от 84 клубове от 13 страни във всички възрастови групи се бориха за призовите места във всички категории. Спортен клуб по кикбокс и муай тай "ЦСКА" взе участие с 5 бойци, "Bahchevanov Fight Academy" с 1 боец в ринговите стилове К1 и Фулконтакт на самофинансиране.

След оспорвани двубои бойците ни спечелиха 4 сребърни и 2 бронзови медала. Сребърни медалисти са Алекс Димитров К1 71кг.юн.старшаюн, Пламен Павлов К1 54кг.юн.старша, Георги Нинов К1 51кг.юн.старша, Атанас Андреев К1 67кг.юн.старша(Bahchevanov Fight Academy) Бронзови медали, Виктор Ганчев 60кг.мъже К1, Пауло Велев Фулконтакт 67кг. юн.старша .

Ето и мнението на старши треньора на С.К.ЦСКА Станислав Бахчеванов : Горд съм и изключително доволен от всички наши бойци. За новосъздаденият ни клуб който за 10 месеца с 6 бойци от които 6 дебютанти на международно ниво, успя да завоюва такова призово и достойно класиране. Организацията на турнира беше перфектна.

Впечатлени бяхме че домакините бяха се погрижили за абсолютно всичко до най малкият детайл. Включително бяха взети всички противоепидемиологични мерки.

Всички наши бойци се представиха страхотно и дадоха най доброто на което са способни и подготвени. Пламен Павлов се раздаде докрай, остави сърце и душа на ринга, но малко не му достигна за да грабне златото. Алекс Димитров с пълна доминация на четвъртфинала отстрани сърбин, на полуфинала македонец. На финала загуби срещу изключително силен и рутиниран боец от Латвия. Националния състезател и абсолютен нац. шампион във всички стилове Атанас Андреев се завърна на ринга след тежка контузия и 7месечно възстановяване в по горна категория.

С агресивния си стил Наско отстрани на полуфинала изключително твърд противник от Сърбия като впечатли всички с безапелационната си победа. На финала се изправи срещу шампиона в категорията Лазар Ступар (Топич Тим Сърбия) Двамата направи ха най красивият, техничен и оспорван двубой на турнира. Домакинът спечели с малко и Наско остана с вицеевропейска титла. Рискувах с участието на това ниво с абсолютни дебютанти на международният ринг.

Но знаех че момчетата ми са подготвени както физически така и психически, и те оправдаха доверието ми по най добрия начин със своите победи и достойно и сърцато представяне. Знам че ако продължават да се раздават в ринга, много скоро ще станат новите звезди на българският и световен ринг. Продължаваме да работим да надграждаме и създаваме шампиони достойни да защитават честа и емблемата на нашия велик отбор ЦСКА.

Огромни благодарности на Г-н Гриша Ганчев за прекрасните условия и тренировъчна база за подготовка на Стадион Българска армия с които разполагаме за тренировки. На нашите официални спонсори от "Държавник" за пълното финансовото обезпечаване на отбора ни, без което не бихме имали възможност да участваме на международни турнири и финансови стимули за всеки медалист.

На магазин Oktagon Sofia.За наградите под формата на бойно оборудване и облекла. На фирма "TOMY" за прекрасните спортни облекла с които ни оборудва. На всички наши медийни партньори: Обединени Спортни Клубове ЦСКА, "Държавник", BLITZ за перфектното и точно отразяване, на нашия председател Иван Велчев и моят колега треньор по боксова подготовка в клуба Венци Василев. И на цялото наше "червено" братство което е винаги с нас и е нашата сила, подкрепа и мотивация."