Кубрат Пулев беше изместен от Луис Ортис в Топ 5 на световната ранглиста на боксовата библия „Boxrec“. 37-годишният кубинец шокиращо се изкачи до второто място в класацията, изпреварвайки дори световните шампиони Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър.

Това се случи след мач, който беше определен като пародия на професионален бокс. Ортис, известен като Кинг Конг, победи американеца Малик Скот в галавечер в Монте Карло за интерконтиненталната титла на WBA.

Сблъсъкът показа грозната страна на бокса. Въпреки че кубинецът прати съперника си в нокдаун, двамата почти не се срещнаха на ринга. Американецът, който претърпя третата си загуба, почти през цялата вечер буквално бягаше от съперника си. Така се стигна до 26-ата поредна победа на кубинския Кинг Конг.

В крайна сметка Ортис вече е втори в класацията на „Boxrec“ с 522 точки, непосредствено след Владимир Кличко (791). Джошуа има 446, а Уайлдър е с 443. Кубрат Пулев вече е пети с 432 точки.

Веднага след победата на кубинеца специалистите обявиха Луис Ортис за ретрограден боксьор, който няма място сред претендентите за титлите в свръхтежката категория. „Този няма никакъв шанс за титлата. Не може да бие Пулев, Стивърн, Поветкин или Джошуа. Срещата бе пародия, а Скот направи необходимото, за да спечели малко пари, без да отнесе много бой“, отсякоха медиите в САЩ.

Очаква се Кобрата да си върне позицията съвсем дкоро. Успех над бившия световен шампион във версия WBC Самюъл Питър на 3 декември в „Арена Армеец“ ще позволи на европейския първенец от България отново да мине пред Ортис.