"Световните сили в бокса идват в София на турнира “Странджа", каза пред репортер на БТА президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински. Своето участие вече са потвърдили авторитетните отбори на Русия, Украйна, Азербайджан, Беларус, Бразилия, Италия.
 
"До този момент страните-участнички на турнира Странджа са 14. Под въпрос е участието на някогашната първа световна сила Куба. Доколкото знам, местната федерация е във финансова криза и може би кубинските боксьори тази година няма да направят традиционното си европейско турне, в което задължително влиза и участие в турнира Странджа", продължи Инински.
 
 На ринга в София ще се качат майстори като световния и европейски шампион Сергей Водопянов от Русия, носителите на бронзови медали от последното световно първенство в Баку - Джани Зайлауов от Казахстан и Сярхей Карнеу от Беларус, италианските биткаджии Валентино Манфредония и Лука Капуано, екзотични бразилци.
 
"С една дума - на зрителите в зала Универсиада няма да им бъде скучно. Гарантирам!", каза още ръководителят.
 
64-то издание на турнира "Странджа" ще се състои в столичната зала "Универсиада" от 20 до 23 февруари 2013 година (в сряда и четвъртък са квалификациите, в петък - полуфиналите, в събота - финалите).
 
До този момент са потвърдили участие отборите на Русия, Украйна, Азербайджан, Албания, Беларус, Бразилия, Италия, Гърция, Казахстан, Косово, Македония, Сърбия, Турция, Узбекистан.
 
Водят се преговори за участие на Куба и на Полша.