Владимир Кличко и Антъни Джошуа се срещнаха за пръв от епохалният си двубой на "Уембли", който завърши с успех за британеца и короноването му за нов шампион с тежка категория. Антъни нокуатира украинската легенда в 11 рунд пред 90 000 зрители и милиони пред екраните.

Кличко призна, че фамозният ъперкът на Джошуа е предрешил изхода на мача. Двамата се разходиха по тревата на празния стадион и си поговориха.

"Подцених го, планът ми не сработи. Джошуа имаше друг план. Този удар беше толкова добър и подъл. Нямаше как да бъде подготвен за него. Бях "хванат". Поех го...", започна Кличко.

Той падна и се изправи два пъти в 11-ия рунд, но съдията Дейвид Филис реши да сложи край на двубоя.

"Когато съдия даде край, го попитах защо. "Стоя, добре съм", му казах", продължава 42-годишният бивш световен шампион. 

"Аз обаче знаех, че съм загубил. Не мога да кажа нищо против това. Казах си "Влад, ти загуби, признай го!". Но знаете ли защо съм горд? Защото паднах, но се изправих на крака. Не завърших кариерата си на пода. Бях на крака!".

"Доволен съм от представянето си в този двубой. Най-важното е, че знаех, че предавам щафетата на по-младия, по-добър и по-силен боксьор", продължава Кличко пред ББС.

Джошуа влиза в ролята на репортер и пита Кличко: "Имаше възможност за реванш, но аз можеше пък да съм още по-силен, по-голям и по-добър. Защо не пожела реванш?".

"Това беше най-трудното ми решение в живота. Трябваше просто да дръпна щепсела и точно това направих. Сега, осем месеца по-късно, поглеждам назад и разбирам, че съм взел правилно решение. Вярвам, че ти, Антъни, имаш способностите да доминираш дълги години в тежката категория. Обръщай внимание на здравето си, поддържай го. Не подценявай съперниците", отвръща Кличко.