Световния шампион по бокс за професионалисти в тежка категория на четири различни федерации Владимир Кличко си пожела мач с непобедимия до този момент американец Дионти Уайлдър. 37-годишният украинец победи руснака Александър Поветкин по точки в Москва през уикенда и защити шампионските си пояси, но до този момент нито веднъж не е споменал името на Кубрат Пулев за евентуален негов следващ съперник. Кобрата може да бъде претендент за световната титла на Кличко във версия IBF (Международна боксовова федерация).

"Съществува един такъв здрав, да се изразя политически коректно, афроамериканец. Казва се Дионти Уайлдър. Висок е над 2 метра, размахът на ръцете му е 213 сантиметра. На професионалния ринг има 29 мача и е постигнал 29 победи. А през август тази година нокаутира Сергей Ляхович от Беларус”, коментира Кличко пред украинските медии.

„Струва ми се, че мач с него ще бъде много интересен. Друг въпрос е, че Уайлдър засега не е високо в рейтингите", допълва украинецът.

27-годишният американец Уайлдър от Алабама досега не е губил мач на професионалния ринг, като любопитен факт е, че всичките му 29 победи са постигнати с нокаут.