Кубрат Пулев ще загуби от Тони Томпсън, прогнозира световният шампион в тежка категория на IBF Владимир Кличко в интервю за "ATG Radio". Именно за правото на двубой с украинеца на 24 август ще се бият Кобрата и Тигъра. Томпсън е до болка познат за по-малкия брат Кличко, който вече на два пъти надигра американеца. Влад обаче залага именно на намиращия се в страхотна форма ветеран пред Кобрата, който не е е излиза на ринга почти от година.

"Познавам Томпсън много добре. Не съм изненадан, че победи два пъти Дейвид Прайс. Тони е много подценяван в последните години. Сигурен съм, че може да победи всеки от Топ 10. Нямам търпение да гледам мача на Томпсън с Пулев. Мисля, че Тигъра ще победи", сподели още световният шампион във версиите IBF, WBO, IBO и супершампион на WBA.

Все пак той намекна, че евентуален двубой с Томпсън или Пулев изобщо не изглежда близо. "Но нека все пак не мислим за това. Мисля мач за мач и следващият ми такъв е с Александър Поветкин", коментира още Владимир Кличко.
Срещата му с Поветкин ще е за обединяването поясите на WBA, където руснакът се води редовен шампион. Мачът е през октомври.

"Не сме правили още пресконференция. Трябва да го направим в следващите 2 седмици в Москва. Нямам търпение за Поветкин. Има много боксьори в дивизията, но той е най-вълнуващият. Той е шампион на WBA, a аз съм супершампион. И двамата сме олимпийски златни медалисти. Мисля, че феновете ще са развълнувани", заяви за предстоящата среща Кличко.