Кубрат Пулев и Дерек Чисора се обзаложиха за изхода от сблъсъка помежду им на 9 юли. Това стана на пресконференцията преди боксовата гала в лондонската "О2 Арена". 

Двамата не разкриха какъв е залогът, но причина за него бе изказването на Чисора, че със сигурност ще спечели с нокаут. 
Кобрата изрази увереност, че след битката в Лондон отново ще мисли за световната титла в тежката категория.

"Развълнуван съм. Нямам търпение да скандират името ми докато съм на ринга. Предишните мачове са без значение и всичко опира до 9 юли. Ще го изненадам и със сигурност ще го нокаутирам", закани се британецът.

"Искам да кажа на Дерек, че го уважавам, защото винаги приема сблъсъци с тежки съперници като мен. Не се страхува от никого и затова има моя респект. За себе си мога да кажа само, че съм напълно готов", коментира 41-годишният Кубрат Пулев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Джери Форест имаше сходен стил с този на Чисора и за мен беше като един добър спаринг. Спечелих лесно, а Дерек ще е труден съперник. Имаме история и ето, че след няколко години отново сме един срещу друг. Аз научих много от последните си битки и се развивам добре", продължи българинът.

Двамата вече се изправиха един срещу друг - в Хамбург през 2016 г., когато Кубрат стигна до победа с 2:1 съдийски гласа по пътя към втория си мач за световната титла - срещу Антъни Джошуа.

"Не се бях подготвил добре за двубоя с Джошуа, а и бях изкарал коронавирус. Не казах нищо пред медиите, но дори не бях правил спаринги. В кондиционно и техническо отношение съм страхотен, просто не бях подготвен. Това си е единствено моя грешка", разказа Кобрата.

"Здрав и готов съм да се бия с моя приятел Дерек. Ще бъде интересна битка със сигурност. Той е опасен, но ще му покажа и този път. Уважавам го, защото няма планове, а просто иска да иде на война. Трябват повече такива боксьори. Концентрирам се върху тази битка и после ще мисля отново за световната титла. Дерек гарантирал, че ще ме нокаутира? Това са просто приказки, ние имаме нужда от нещо реално, от нещо истинско", добави Пулев, който има 31 мача на професионалния ринг в тежка категория. В 29 от тях той излезе победител (14 нокаута в негова полза), има само две загуби – и двете, в директни двубои за световната титла - през 2014 г. срещу настоящия тогава шампион на планетата Владимир Кличко в Хамбург, през 2020 г. също срещу действащия световен шампион Антъни Джошуа в Лондон.

Последната среща на Кобрата бе на 14 май в Лос Анджелис, където победи в 12 рунда и със съдийско решение американеца Джери Форест.

37-годишният Дерек Чисора има 44 мача в професионалния бокс в тежка категория. Записал е 32 победи, с 23 нокаута. Допуснал е 12 загуби, като в две от тези срещи е бил нокаутиран. Не е печелил от 26 октомври 2019 г., когато надделява над Дейвид Прайс с технически нокаут.