Най-известният български професионален боксьор Кубрат Пулев заяви, че има вариант световният шампион Антъни Джошуа да избяга от мач с него. Кобрата е задължителен претендент за титлата във версия IBF (Международна боксова федерация) и се очаква двамата да се изправят един срещу друг до края на пролетта на 2020 година.

"Максимум до месец трябва да стане ясно кой ще вземе правата за организираното на двубоя срещу Джошуа и ще се разбере къде ще се бием. Има вариант Джошуа да избяга, но според мен ще се бия с него. Може на стадиона на Тотнъм, но ако ние вземем правата за мача, може да не бъде там. Възможно е да е в България, САЩ, навсякъде", заяви Кобрата пред „Дарик радио“.

"Трябва да се знае, че ние сме имали и ще имаме шампиони. Големи борци, бойци, всякакви спортисти. Колкото и да сме силни, ние с брат ми сме човешки същества. Хората с увреждания имат нечовешки силен дух. Това е вяра и дух, от който се нуждаят тези хора. Думите "продължаваме напред" вдигат хората, дават им дух и сила. Има големи българи в България. Има хора, които никой не знае, но са готови да умрат за родината, обичат я и милеят за нея", добави Кубрат Пулев.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„На България и трябва малко повече организация, контрол и любов. Когато българите искат да бъдат хора, ние можем да направим всичко. Имаме енергия, която можем да развием. Трябва да си повярваме. Никога не съм губил вяра. Не забелязвам мръсните номера, които ми правят. Дори да съм имал болка и разочарование, то е било временно. На другия ден отново съм позитивен, обичам живота и смятам, че съм в Рая“, каза още претендентът за световната титла.

„Аз пожелавам на хората да бъдат истински, будни, отворени и да си отстояват правата. Като народ да излизат и говорят за проблемите, да ги казват с истинските им имена. Трябва да се вярва, че правейки го, ще има промяна. Колкото и да им се струва невероятно, всяка дума, която изричат, ще промени нещата“, завърши Пулев.