202-сантиметровият гигант Мариуш Вах е почти сигурният следващ съперник на Кубрат Пулев. Медиите в страната му Полша съобщиха, че 33-годишният здравеняк, който през миналата година бе победен от световния шампион Владимир Кличко, може да премери сили с Кобрата на 14 декември в Германия.

Българският шампион вече потвърди, че в края на годината отново ще излезе на ринга, продължавайки да се подготвя за евентуален бъдещ мач с Кличко през 2014-а. Както е известно, Пулев победи Тони Томпсън и стана претендент за световната титла на легендарния украинец (версия IBF).

Високият 202 сантиметра Мариуш Вах е считан за един от най-коравите боксьори в тежка категория към момента. Полякът разполага с актив от 27 победи и само 1 загуба, допусната именно от Владимир Кличко.

На 10 ноември миналата година украинецът го победи по точки, като тогава впечатление направи здравата брадичка, с която разполага гигантът от Краков. Тогава световният шампион пласира някои изключително тежки удари в главата на поляка, но Вах остана на крака и успя да довърши срещата. Това беше и последното излизане на Мариуш Вах на ринга, след като в пробата му след загубата от Кличко бяха открити забранени вещества.

Промоутърите на Кубрат Пулев от "Зауерланд Ивентс" са заинтересовани от подобен мач, допълват медиите в Полша. Това донякъде изглежда и логично, имайки предвид, че Вах разполага с физика, сходна на тази на Владимир Кличко. Нещо, което би помогнало на Кобрата да се подготви още по-добре за украинския шампион.