Най-известният български професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев коментира настоящата ситуация с пандемията от коронавируса, но не вижда никакъв проблем за провеждането на мача срещу световния шампион Антъни Джошуа за титлата на IBF. Срещата бе насрочена за 20 юни в Лондон, но датата все още не е сигурна заради COVID-19.

"Боксът е засегнат много тежко, поне аз така го виждам. Аз няма как да загубя форма, защото тренирам всеки ден. Някой път вкъщи, понякога в гората, в залата поддържам форма. Аз съм на линия, готов съм и за 20 юни, и за 25 юли, и когато кажат. Виждате, че ситуацията е такава, че целият свят трябва да се нагажда спрямо нея. Трябва така да се направят нещата, че хем да се случат, хем да е безопасно. Няма проблем да е без публика, защото всички са си вкъщи, може да платят pay per view, така че финансово не виждам никакъв проблем. Ако няма публика, шоуто ще се позагуби, но все пак може да се случи. Да, без хора по трибуните шоуто няма да е същото, но от нас се иска да излезем и да играем", каза Пулев пред bTV в „Шоуто на Николаос Цитиридис“.

"За мен и България този мач ще бъде исторически. Ако победим, за цялата държава ще бъде исторически. Ще го приема като победа за цяла България. Целта ми е световната титла. В личен план мечтата ми е да имам деца. Не смятам, че първо трябва да се откажа от спорта, за да създам семейство", добави най-добрият ни боксьор.

Кобрата коментира и мерките на държавата в борбата срещу разпространението на коронавируса, като призова хората да бъдат дисциплинирани и в никакъв случай да не изпадат в паника. "Генерал Мутафчийски е прав, хората трябва да са дисциплинирани. Вирусът не е за подценяване, но не бива и да се допуска психоза. Просто трябва да се пазим. Много хора са изкарали коронавируса на крак. Преди няколко дни ми пареха очите и се замислих, че може и аз да съм го изкарал. Важно е обаче да се внимава и за състоянието на икономиката. Да не позволяваме на коронавируса да я бутне, защото тогава може да стане страшно. Трябва да сме единни и задружни. И да бъдем ръководени от умни хора, които взимат правилните решения", призова Пулев, който преди повече от 5 години Кобрата имаше възможност да стане световен шампион, но загуби битката си с Владимир Кличко.

"Бях си помислил, че съм извънземен. Нокаутирах всичките си спаринг партньори, мислех си, че съм супер подготвен. Грешката бе в стратегията и тактиката ми на ринга. Тогава работех за сила, където бях машина, но едно нещо да подцени човек и да не е както трябва - може точно там да е пробойната", призна Кобрата за онзи сблъсък с украинеца в Хамбург.