Кубрат Пулев коментира след лесната си победа над Морис Харис, че е очаквал по-голям отпор от американския ветеран. Най-добрият ни боксьор нокаутира съперника само за 1 минута и 48 секунди.

"Бяхме по-добре подготвени технически. Всичко е добре, когато свършва добре", заяви Пулев в ефира на Диема Спорт.

"Противникът ми го позволи. Нямаше необходимата сила или дистанция да ме удари, и не можеше да отрази моите атаки. Бяхме планирали да го пресирам постоянно, но работихме много и върху защитата. Очаквах предната му ръка да е доста по-добра, а тя изобщо не можеше да ме достигне, което ми даде възможност да атакувам веднага", анализира Кубрат.

"Много пъти съм казвал, че съм завършен боксьор и благодарение на българската боксова школа, която е една от най-добрите в света. При мен трябваше само да се доизчистят детайлите. Малките грешки в един момент могат да се окажат много големи, както се оказа в мача с Кличко. Определено тогава и самата стратегия бе по-слаба. Физически винаги съм бил добре, но сега го правим на максимално добро ниво", сподели Кобрата за работата си с Ули Вегнер.

"Ще говорим с моя мениджър и промоутър и ще го решим впоследствие. Определено смятам през 2016 година, към края, да атакувам една от титлите, ще видим коя", обясни Пулев.

"След този мач трябва време за почивка, ще откриваме Академията. Следващият мач ще е може би през март. Ще бъда наистина щастлив, ако направим така, че в бъдеще България да има нов, още по-силен от мен шампион", каза Кобрата.

"Очаквах много по-голям отпор от съперника, но се радвам за победата. Благодаря и на българската публика, която отново бе многобройна тук в Хамбург. Поздрави на всички зрители и цяла България", завърши Пулев.