Кубрат Пулев призна за разрив в отношенията си с промоутърската агенция "Зауерланд", с която работи вече няколко години. Българският топ боксьор в тежка категория разкри, че има сериозно разминаване в последните месеци с немските си шефове, които редят зад гърба му мача му с Антъни Джошуа. Според непотвърдена информация конфликтът е заради пари. Немците нямало да дадат достатъчно на българина от сумата, полагаща му се за излизането на ринга срещу британеца.

Двубоят за световната титла се очаква да се състои на 28 октомври в Кардиф. Поне такава е договорката между двата щаба, но Пулев проплака, че е встрани от преговорите. Българинът изрази категоричното мнение, че има нужда от поне три месеца за подготовка преди битката с английския здравеняк. Кобрата е официален претендент за световния шампионски пояс на Международната боксова федерация (IBF). Оказва се обаче, че Пулев май го е хванало шубето и на този етап не иска да излиза на ринга срещу Джошуа.

"Осъзнава, че няма шанс срещу английската машина и не желае да става за резил. Джошуа ще го размаже!", коментираха пред "ШОУ" от обкръжението на Кобрата.

Заради тлъстите пачки, с които германците се надяват да се облажат благодарение на Пулев, почти сигурно ще последва раздяла на българина със "Зауерланд". Кобрата отдавна кроял планове за промяна, като сегашната драма била точният момент за него да скъса договора си с компанията, оглавявана от богатите братя Кале и Нисе Зауерланд.

"Натрупаха милиони на мой гръб, но няма да е вечно така!", изпуснал се наскоро Пулев, показвайки открито, че не е в чак толкова добри отношения с шефовете си.

36-годишният Кубрат с пълно основание е възмутен как може мач с неговото участие, и то от най-високото ниво на професионалния бокс, да се урежда зад гърба му. Несериозно и непрофесионално е да пуснеш топ боксьора си в битка срещу непобедения световен шампион, без да му оставиш исканото от него време за подготовка. Комуникацията явно изобщо не е на ниво, тъй като Кале Зауерланд отсече в родния ефир, че мач ще има - на 28 октомври, и времето дотогава било напълно достатъчно на Пулев да се подготви.

Освен за воденето на преговори зад гърба му, Кобрата много се подразнил и от още един факт, научи "ШОУ". Българинът се ядосал, когато научил с какви пари щели да го възнаградят немците от излизането му на ринга срещу Джошуа. Наградният фонд на мача за световната титла във версия IBF в свръхтежката категория на професионалния бокс ще бъде 10 милиона евро. Три от тях отиват за Кобрата, но не точно... "Зауерланд" смятали да дадат на българина 2 милиона. Именно заради орязването на полагащата му се сума с 1 милион, Пулев вдигнал скандал на шефовете си преди около месец, твърдят запознати. Тогава по-сериозно започнали да прехвърчат искрите между двете страни.

"Не се разбират така, както преди и май нещата вървят към логичната раздяла", разказаха още източниците на "ШОУ" от боксовите среди, припомняйки, че след загубата от Владимир Кличко през 2014 година Кубрат гушна 1,4 милиона долара.

А защо немските промоутъри на Пулев държат толкова много той да се бие точно срещу Джошуа? Истината е, че от мач с британеца се изкарват много по-сериозни суми, отколкото битки с не чак толкова претенциозни противници. Пред българина имаше вариант да се боксира с Карлос Такам, но "Зауерланд" категорично отхвърлиха тази възможност, при положение, че могат да се спазарят с хората на Джошуа и да му пратят Кубрат с цел печелене на няколко милиона евро в повече.

От достоверни източници "ШОУ" научи, че пред Кобрата има няколко варианти за бъдещето му след раздяла с немците. Очаква се българинът да бъде затрупан с оферти, като вече имал сериозно предложение от американски промоутър.