Кубрат Пулев обяви кога ще излезе на ринга за първия си мач за 2014 година. Българинът съобщи, че ще преследва 20-ата си победа при професионалистите на 5 април. Както вече стана ясно, на тази дата германският му клуб "Зауерланд" организира галавечер в Росток.

Централният мач на събитието обаче ще бъде на съотборника на Кобрата - Юрген Бремер.

Чрез официалната си страница във "Фейсбук" Пулев съобщи, че и той ще излезе на ринга във въпросната галавечер. Първият му съперник за 2014 година обаче засега е неясен.

"След победа с нокаут в последния си мач през декември миналата година (б.р. - срещу Джоуи Ейбъл) и след кратка почивка в родината Кубрат Пулев поднови тренировки в Германия. Тази година ще бъде много важна за най-добрия ни боксьор. Пулев ще направи още една защита на пояса си. Веднага след това ще започнат преговори за евентуален мач срещу Владимир Кличко за световната титла на IBF. Следващият мач на Кобрата може да бъде на 5 април в Росток (Германия), където съотборникът му Юрген Бремер (Германия) ще защитава титлата на Световната боксова асоциация в лека-тежка категория", гласи съобщението от Пулев.