Европейският и интерконтинентален шампион по бокс за професионалисти Кубрат Пулев потвърди, че мениджърът му Хаген Дьоринг преговаря с екипа на завърналата се на ринга звезда Дейвид Хей, съобщава mma-bulgaria.com.

"Най вероятно ще се бия през юни. Да, това значи, че преговаряме с Дейвид Хей за мач на 29 юни", обяви боксьорът.

Пулев категорично се разграничи от писанията в британския "Скай спортс", че надали ще рискува изключителния си баланс от 17 победи и нито една загуба в рискован двубой с опитния Хей. "И какво като е силен съперник, аз какво да правя – да седя и да търся посредствени играчи ли?", риторично попита Кубрат.

"Аз искам да се развивам, а това може да се случи само със сериозни съперници като Дейвид. Хей е добър, даже много добър, но аз не мисля, че ще ме бие, не съм по-слаб. Относно това къде ще бъде мачът, нямам никакви претенции, това е без значение за мен. Не мога да кажа обаче колко време ще се проточат преговорите и кога ще стане ясно дали аз ще се бия с Дейвид Хей", допълни той.

Въпреки сушата откъм срещи в последните няколко месеца, Кобрата не спира да се готви за следващия си съперник, който и да е той. Допреди няколко дни той бе на спаринги в Германия, а сега продължава тренировките си в България.

Пулев се съгласи да даде и своята прогноза относно победителя от мача Тайсън Фюри – Стивън Кънингам на 20 април в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. Както се знае, по-добрият от двамата би трябвало да се изправи след това срещу Кобрата в спор за двубой с Владимир Кличко.

"Според мен Фюри ще победи, прогнозира той. – Ако трябва да избирам съперник, бих предпочел Кънингам, защото ще ми е по-удобен. Не мисля обаче, че и с Тайсън ще имам проблем, и него ще го бия", категоричен бе Пулев.

Ако 31-годишният софиянец се договори за двубой с Дейвид Хей обаче, мачът на претендентите срещу Фюри или Кънингам ще бъде изместен към края на годината, а евентуална битка със световния шампион Владимир Кличко ще се състои не по-рано от пролетта на следващата 2014 година.