Българският боксьор Кубрат Пулев сподели, че очаква справедливост след официалното изслушване в САЩ по казусите с Джени Суши и Богдан Дину. Той също така поясни, че не е имало преговори до момента между неговите представители и тези на Равало за пари.

Припомняме, че по-късно тази вечер Кобрата ще се изправи пред Атлетическата комисия на щата Калифорния по двата казуса, в които е замесено името му. Първият е заведеното дело от репортерката Джени Суши и адвокатка ѝ Глория Олред за сексуално посегателство заради целувката от страна на българина в минутите след мача с Богдан Дину. 

Вторият е е свързан със самия румънец. Той твърди, че Пулев е използвал незпозволени удари по време на мача и иска резултатът да бъде анулиран.

След решението на Атлетическата комисия на щата Калифорния ще стане ясно дали българската звезда има бъдеще в спорта на американска територия. 

Именно тази комисия отне временно лиценза му да се състезава на територията ѝ, а в останалите щати негласно се съгласяват с нея. Така това е огромна пречка засега пред развитието на Пулев да се бори за популярност на най-големия боксов пазар в света.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Винаги съм готов за всякакви битки. Не виждам защо да не съм готов, когато човек казва истината и е откровен, то е едно към едно с действителността и нищо не го притеснява. Моята теза ще е истината, няма друга защитна теза“, започна Пулев пред Нова ТВ.

„Да, аз съжалявам за това мое действие. Това бе подбудено от естествени причини. Не виждам защо трябва да правим от мухата слон и да казваме на черното бяло. Няма нужда да се изменя истината и да се изопачават фактите“, коментира още Пулев.

На питане дали представителите на двете страни са влизали в контракт преди предстоящото официално изслушване в търсене на спогодба, Пулев отвърна: „Не сме преговаряли за пари със Суши“.

„Очаквам американската институция да се отнесе справедливо. Те да констатират истината и това да е тяхното решение“, сподели Пулев.