Българските фенове на бокса изгледаха изключително притеснени от краткото интервю, което Кубрат Пулев даде пред канала в „You Tube“ на компанията „Matchroom“, която в събота организира мача на българина срещу Антъни Джошуа за световните титли във версии WBA, WBO, IBF и IBO.

Зрителите забелязаха, че сякаш над лявото око на Кобрата има подутина, а мястото около веждата изглежда третирано. Ако наистина е така, това навежда на мисълта за скорошна аркада, която още не е добре зараснала. Това е същото око, което пострада сериозно при двубоя на Пулев с Богдан Дину.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Видях кадрите, изглежда сякаш е аркада. Когато се видяхме по време на тренировките в комплекса „Диана“, той нямаше такива следи около окото. Доколкото виждам от кадъра, мястото сякаш е залепено, а не шито, но затова може само да гадаем. Ако наистина е така, това не е добре и представлява заплаха. Прави го уязвим“, коментира пред „Мач Телеграф“ олимпийският шампион Петър Лесов, който е бивш треньор на Пулев в националния отбор на България.

„Все пак, ако има нещо, то Пулев разполага с най-добрия кътмен – Руди Ернандес. Има още няколко дни до двубоя. Сигурен съм, че в щаба на нашия боксьор ще вземат мерки. Има си медикаменти, които правят кожата по-мека и съответно намаляват риска от кървене при удар. Казах му на Кубрат да държи и двете ръце горе, а не да сваля лявата при десния прав примерно. Предполагам, че така се е получила аркадата сега – по време на спаринг, най-вероятно в „Спортпалас“, допълни легендарният ни боксьор.

В същото време Михаил Таков, който ще бъде в ъгъла на Кубрат в този мач вместо Ули Вегнер, категорично отрече да има скорошни рани около лявото око на Пулев.

„Така ви се е видяло, няма нищо такова. Кобрата преди интервюто не се е боксирал. Колкото до Ули Вегнер, той може да се появи в залата в последния момент, но както знаете е доста възрастен. 4-5 човека сме хората за мача, всеки си върши перфектно своята работа. Аз не съм се отделял от Кубрат, че да ме вика по спешност сега. Бях с него в Белмекен, а и винаги, когато братя Пулеви ме помолят за помощ, се отзовавам“, признава Таков пред „Мач Телеграф“.

За участието си в мача срещу Антъни Джошуа Кубрат Пулев ще получи 5 милиона паунда, а според други източници сумата е 5 милиона долара. Няма пълна яснота колко точно ще вземе британският боксьор, но със сигурност ще е в пъти повече от българския си съперник. Последната информация на "Дейли Телеграф" сочи, че Ей Джей ще прибере сума в порядъка на 12-15 милиона долара. Според сайта celebritynetworth.com, Антъни Джошуа е 10 пъти по-богат от Кобрата. Неговото богатство е оценено на 80 милиона долара, а това на Пулев е 8 млн. Данните обаче са от 2019 г. и вероятно в момента са по-различни.

За последния си мач на професионалния ринг Джошуа прибра 50 милиона паунда. Това беше успехът му срещу Анди Руис в реванша за световните титли, който се проведе в Дирия (Саудитска Арабия) на 7 декември 2019 г. Самият Руис пък тогава взе 10 милиона паунда. Това разпределение на парите беше договорено още преди първия мач между мексиканеца и британеца шест месеца по-рано. Затова и Руис, въпреки че беше действащ шампион, взе по-малко от съперника си.

В боксовите среди е традиция претендентът за световната титла да взима по-малко пари от актуалния шампион. Така беше и през 2014 г., когато Кубрат Пулев се би с Владимир Кличко. Тогава украинецът взе 5,8 милиона долара за победата си с нокаут. За Кобрата останаха 1,45 милиона, но немалка част от сумата беше прибрана от тогавашните промоутъри на българина – компанията „Зауерланд“.