Най-добрият български професионален боксьор в тежката категория Кубрат Пулев ще излезе срещу бившия световен шампион Самюел Питър на 3 декември в „Арена Армеец” като втори в света, гледайки се ранглистата на Международната боксова федерация (IBF). 36-годишният Питър има 36 победи и едва 5 загуби в кариерата си. 29 от победите са с нокаут.

При успех над Нигерийския кошмар българинът ще стане и трети в генералната класация на авторитетния сайт за статистика boxrec.com, където Пулев е четвърти с 432 точки след Владимир Кличко (791 точки), Антъни Джошуа (446) и шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Деонтей Уайлдър (433 точки), който ще се бие най-рано другата пролет заради контузия. Кобрата е под номер 3 в ранглистата на WBC и там също може да се окаже претендент.

В момента щапионът на Европейския боксов съюз има право да се боксира отново за пояса на Международната боксова федерация (IBF). Кобрата обаче може да го направи най-рано другата есен, след като шампионът на IBF Антъни Джошуа ще направи доброволна защита срещу Ерик Молина на 10 декември, а на тази среща се очаква да присъства и Владимир Кличко. Украинецът вече се е споразумял за двубой с Джошуа през пролетта на 2017 година.