Кубрат Пулев най-сетне има съперник. След множество отказали се и не по-малко спекулации, българският боксьор трябва да се изправи срещу Тони Томпсън. Новината обявиха промоутърите на Кобрата - Кале и Нисе Зауерланд пред worldboxingnews.net, а след това потвърдиха новината и в профила на тяхната компания в "Туитър".

"Вече имаме подписан договор за двубоя Пулев - Томпсън за 24 август. Остава само Международната боксова федерация (IBF) да потвърди, че това е финален мач на претендентите за световната титла", коментираха от "Зауерланд" и призоваха IBF наистина бързо да даде разрешение за мача, тъй като българският боксьор вече е изгубил твърде много време покрай отказите на Томаш Адамек, Тайсън Фюри, Брайънт Дженингс и Александър Димитренко.

Тони "Тигъра" Томпсън е на 41 години и 2 пъти е бил претендент за световна титла. И в двата случая губи от Владимир Кличко, като последният бе преди година. Иначе има общо 38 победи (26 с нокаут) и 3 загуби на професионалния ринг.

От "Зауерланд" не дадоха коментар за появилата се информация, че Дерек Чисора ще бъде претендент за европейската титла на Кубрат Пулев във версия Европейски боксов съюз.