Голямата битка за световните пояси в тежка категория между шампиона Анди Руис-Джуниър и Антъни Джошуа наближава. Двубоят е в  събота, 7 декември.

В първата среща мексиканският боец, който в онзи мач бе с доста сериозно наднормено тегло, шокира света, нокаутирайки текущия шампион и непобеден по онова време британец.

През последните месеци Руис качи редица снимки в профила си в социалните мрежи, на които се вижда, че е отслабнал доста, за да бъде на ниво по време на битката в Саудитска Арабия, както самият той обяви.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Това е и поводът да ви запознаем с топ 10 на най-известните дебели боксьори в света, които се подвизават в тежка категория в момента.

Любопитно е да се отбележи, че родният боксьор Кубрат Пулев се е бил с двама души от класацията - Самюел Питър и Райдъл Букър. Освен това Кобрата бе близо до битка и с трети човек, попаднал в листата - Джарел Милър. Двубоят с американеца обаче не се състоя, тъй като Голямото бебе не пожела да се бие в София, а в САЩ или на неутрален терен.

Други любопитни имена в класацията на дебелаците са бившият световен шампион Тайсън Фюри и непобеденият поляк Адам Ковнацки, който пък предизвика Кубрат Пулев на бой за световната титла в категория IBF, която би била овакантена, ако Джошуа я спечели в събота.

Топ 10 на пълничките боксьори в тежка категория:


№9 Тимоти Мотен - 27-годишният американец наскоро навлезе в профи бокса, като натрупа бързо 5 победи от 5 срещи (2 с нокаут). Той бе избран за спаринг партньор от Антъни Джошуа за предстоящата битка с Анди Руис.


№8 Умут Чамкиран - 30-годишният турчин има 13 победи в 13 срещи на ринга (12 с нокаут), а външният му вид е нещото, което за момента грабва зрителския интерес. Чамкиран все още няма битки със сериозно име в бокса.


№7 Адам Ковнацки - 30-годишният Ковнацки записва 20 двубоя като професионалист, печелейки 15 от тях с нокаут. Най-сериозните му победи са срещу бившите претенденти за световната титла Чарлс Мартин, Артур Шпилка, Джералд Уошингтън и Крис Ареола.


№6 Райдъл Букър - 38-годишният Райдъл Букър наскоро се би с Кубрат Пулев и загуби със съдийско решение, като това бе едва третото му поражение от 29 мача в профи бокса.


№5 Тайсън Фюри - 31-годишният британец няма нужда от представяне. Но все пак - бивш световен шампион с 30 мача зад гърба си като професионалист, в които има само 1 равенство. Британецът шокира света преди около 4 години, грабвайки световните пояси от Владимир Кличко. След триумфа обаче Фюри изгуби първоначално желание за бокс, като в един период бе качил огромно количество килограми. Все пак той ги свали и в последния си мач срещу Ото Валин изглеждаше не в перфектна, но в доста добра форма.


№4 Джарел Милър - 31-годишният боец определено е едно от най-любопитните имена в бокса. Американецът има 24 срещи на професионалния ринг, в които е спечелил 23 пъти, а веднъж е завършил при равенство. На няколко пъти Милър бе пред битка за световната титла, включително и срещу Антъни Джошуа, но забранени вещества в организма му го спряха за подобна среща. Прякорът му Голямото бебе е доста логичен, имайки предвид външния му вид...


№3 Бърмейн Стивърн - 41-годишният канадец е добре познато име в бокса. Той има 30 срещи на професионалния ринг, в които е триумфирал 25 пъти, загубил е 4 и веднъж е завършил при равенство. Най-големият му успех определено е спечелването на световната титла през 2014, която е негово притежание цяла година, преди Дионтей Уайлдър да го нокаутира, печелейки пояса на WBC.
Related image


№2 Самюел Питър - Нигерийския кошмар, както е известен 39-годишният Питър, става световен шампион през 2008 година, а на професионалния ринг е изиграл 46 двубоя (38 победи, 8 загуби). Едно от пораженията му идва през 2016 година от родния боксьор Кубрат Пулев в София.LAP.bg


№1 Анди Руис - световният шампион няма нужда от представяне, но все пак - 34 срещи, в които има 33 победи и само 1 загуба. Поражението идва от Джоузеф Паркър през 2016 година.
Image result for andy ruiz