Боксьорът Коко Семерджиев написа гневна и същевременно благодарствена декларация след боя си с Александър Пацов. Тайсъна загуби 10-рундовата битка след съдийско решение.

Ето какво написа Тайсъна в своя профил във „Фейсбук”:

„Здравейте приятели! Загуба! Съжалявам, че ви разочаровах!

Не искам да се оправдавам! Тренирах много. Работих по специална програма. Храних се по специално изготвен хранителен режим. Дадох всичко от себе си. За противника си няма да говоря! Благодаря на всички, които ме подкрепихте тук и в залата и продължавате да ме подкрепяте. Благодарение и на вас съм това, което съм. Загуба! "Благодаря им" - това са моите уроци! Нещата не винаги са такива, каквито се представят!

Така отсъдиха ТЕ - съдиите, ФЕДЕРАЦИЯТА НА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ БОКС. Този, който иска, може да разбере много истини за бокса в Бьлгария! Тези, които навсякъде тръбяха, че играем за Балканска титла! Тези, които използват такива като мен, които носят бокса в сърцата си и искат да играят! Така оцениха те! 

Предишния ми мач уж беше за Балканска титла! .... А къде е отразена тя?!....Освен от медиите! За Балканска титла се играе, като тя преди това се обявява като вакантна в международен рекърд на всеки боец. Tакъв има всеки един картотекиран боец. С Миле Николич играх уж за Балканска титла. Плащаш 10 000 лева и ти водят противник. Хората взеха парите и мач имаш, но къде го отразиха ТЕ! Къде в моя рекърд пише, че съм Балкански Шампион. Дадоха ми някакъв измислен колан, за да му се радвам, защото това беше моята мечта, за 23 години на ринга нямах колан и те ми го дадоха.Това беше някаква титла, която само тук на местно ниво се знае. Не! Не го искам този колан! Отказвам се от него, като тук пред вас заявявам, че аз никога не съм ставал Балкански шампион!

Защото, ако те си мислят, че наивността ми е дотам, че да не мога да различа истината от лъжата се бъркат. Просто желанието и мечтите ми бяха големи.

Снощният мач трябваше да е ЗАЩИТА на Балканска титла, а в рекърда я обявяват, като Шампион на България. За Балканска титла се дава КОЛАН, колан нямаше. Лъжа след лъжа.

Тук в България всеки може да си прави, каквото си иска. Тук бойците се МОЛИМ да ни доведат противник, за да играем. Тук в България ИМ плащаме за това. НЕКА СЕ ЗНАЕ! Плащаш. И ако не намериш пари - не играеш. Другият вариант е да се навиеш да играеш за 1000-2000 лева. И такива като мен се навиват, защото хранят семейства.  Явно съм най-наивният човек, като си мислех, че мога САМ с двете си ръце, да направя нещо.

B България всичко е мафия. Жалко, че и спортът стана мафия. Жалко, че това са хората, които ще разочароват и младите момчета, които се опитват да бъдат бойци. Момчета, ПОМИСЛЕТЕ! Готови ли сте за тази помия, която ще се излее върху вас? Имате ли сили да го преодолеете всичко това? Има ли смисъл? Заслужава ли си, мечтите ви да стоят в ръцете на 5 човека БЪЛГАРИ. Струва ли си да платите тази цена! Колкото и да сте националисти - спасявайте се! Спорт в България няма! ЗЛОБА и ЗАВИСТ!

Каквото и да правят, колкото и загуби да ми дадат, колкото и за наивен да ме мислят, ТЕ никога няма да убият боксьора в сърцето ми. Те никога няма да ме пречупят. Те никога няма да убият мечтите ми! Те никога няма да ме изтрият от историята на Бокса в България. За мен ще се говори винаги, защото съм ЧОВЕК, а не мишка, както казва един мой "приятел".

Да, наистина съм се унижавал много пъти, но имам семейство и те чакат на мен. За мен те са над всичко. Само те ме правят уязвим. Заради тях ще издържа всяко унижение. Но въпреки това, ще остана много по-достоен мъж и Човек от много други.

На малките момчета, които ме освиркваха и обиждаха снощи искам да кажа, че много им се радвам на младостта, на глупостта и на спортното невежество. И ако искат да станат някога БОЙЦИ, а не ПОБОЙНИЦИ, е добре да се учат от такива като мен. И когато ми дойдат на годините, на патилата в бокса, на стажа като боксьор, на броя тренировки, на броя и именити съперници, с които съм играл, може да дойдат пак и да си погорим за бокс. Вие още сте малки и вероятно не сте и чували за половината от тях. Но аз ви прощавам!

Вероятно много хора ще се припознаят и ще се засегнат, но и аз се чувствам засегнат! Едва ли с тези си думи ще променя нещо, но днес така реших. Обидата ми е голяма!  Разбрах само едно! Аз вече съм победител. Имам моите любими и вас, всички които ме подкрепяте!

Благодаря на всички още веднъж за моралната подкрепа, която ми оказвате!

БЛАГОДАРЯ!”