Константин Семерджиев - Коко Тайсъна, се завръща утре на големия боксов ринг за силна галавечер в Брьондби. Шоуто е организирано от мениджърите на Кубрат Пулев от компанията "Зауерланд". Коко Тайсъна ще се бие в 8-рундов мач срещу непобедения датски талант Мики Нилсен. Очаква се двубоят на българина да стартира около 23,00 часа.

"Ще му спукам главата на този маркуч, обяви Семерджиев (33 победи, 20 с нокаут, 16 загуби и 3 равни), преди да замине за Дания. - Не съм го изучавал по-специално. Излизам  ище играя моята си игра. Зная какво мога. Обадиха ми се 10 дни преди мача, но това си е нормално. Не съм спирал да тренирам."

43-годишният Семерджиев е сред пионерите на профибокса у нас. Той дебютира на 22 години. Софиянецът изкара няколко години в САЩ, а в кариерата си е играл със световни шампиони като Жан-Марк Мормек, Хулио Сезар Гонзалес, Кшищоф Влодарчик, Джейкъб Фрагомени. В момента Коко преподава своите умения на последователи в залата "Лондсдейл" в столичния квартал "Слатина". Неговият съперник Мики Нилсен е само на 22 г. Датчанинът е с 19 победи (13 с нокаут) и нито една загуба, припомня в."България днес".

"Ще бъде интересен мач, коментира Нилсен. - Не се притеснявам от мощта на Семерджиев. И преди съм срещал тежки удрячи. Планирам да вкарам няколко бомби и да забавлявам феновете."