Кубрат Пулев имаше възможност да обърне нещата и да победи Антъни Джошуа, но не се възползва, защото се върна към обичайната си тактика на изчакване и контраатака. На това мнение е Камен Петров, който коментира мача за световната титла в тежката категория на бокса по стрийминг платформата DAZN, която го излъчваше.

Кобрата бе нокаутиран в деветия рунд пред 1000 души в "Уембли Арина" в Лондон. Поражението е второ за него в професионалната му кариера. Предишното дойде през 2014 г., когато загуби от легендата Владимир Кличко в първата си битка за световния връх.

"Ние очаквахме този момент дълго време. Чувствам, че преживявам болезнено тази загуба на нашия боксьор, просто защото другите, които се изказваха досега, смятат, че той е бил по-добрият, даже неговата приятелка, аз я разбирам, естествено е."

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Имаше моменти действително в мача, в които можеше да се каже, че Кубрат може да обърне всичко, но той просто влезе в старото си русло, както е свикнал да печели мачовете - да изчаква и да контрира или да развива някакви действия, след като е бил атакуван.

Така обаче не би трябвало да постъпи и аз се страхувам, че и неговите треньори споделят моето мнение и, че са искали да му наложат той да бъде малко по-агресивен. А той просто изчакваше и даде възможност на Джошуа той да води боя, да прави това, което пожелае."

"Критичен момент беше третият рунд, когато вече смятах дори, че мачът е приключил. Добре че беше в края на рунда, той се прибра в ъгъла и имаше възможност една минута да си отпочине, да се съвземе, да се съсредоточи отново. След това беше, може да се каже, по-достоен съперник."

"Просто Джошуа беше по-добрият боксьор. Това трябва да си го признаем. Следваше си неговата тактика, не беше агресивен, какъвто сме свикнали да го гледаме преди мача му с Руис, когато загуби с нокаут.

Изчакваше и явно си беше наложил една стратегия и я следваше през цялото време. Имаше шансове за нашия боксьор да обърне нещата в своя полза. Не го казвам, защото ми се иска така да бъде. Това е съвсем реално. На няколко пъти, след като той се съвзе след тези нокдауни в третия рунд, имаше възможност да атакува, да промени нещо у себе си. Не посмя да го направи."