Даниел Асенов отпадна още на старта на световното първенството по бокс в Белград. 24-годишният българин загуби от Габриел Ескобар при първото си излизане на ринга в "Щарк Арена" в среща от категория до 54 килограма. Испанецът отново се оказа непреодолимо препятствие за БГ Тайсъна, който отстъпи с 0:5 съдийски гласа (27:30, 27:30, 28:29, 28:29, 28:29).  

Двамата се познават отлично, а това беше шести мач помежду им. Балансът вече е 3:3 победи. Асенов обаче загуби и битката с Ескобар за златния медал на Европейските игри в Минск през 2019 г., както и това лято на Олимпиадата в Токио, където испанецът го надви на 1/8-финалите. БГ Тайсъна се надяваше да вземе реванш днес, но не се получи. 

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Асенов допусна Ескобар да започне по-активно и даде преднина от 4:1 на съперника си още след първия рунд. Във втория играта на испанеца продължи да печели симпатиите на съдийския екип, като и петимата рефери край ринга дадоха предпочитанията си за него.

В последните три минути Тайсъна от Кукорево опита да потърси обрата, но не съумя да постигне чудото и отпадна от световното първенство.