Стартът на втория международен турнир по таекуондо София Оупън 2015 беше официално даден от министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев. Гости на откриването на надпреварата бяха посланикът на Република Южна Корея - Шин Менг-хо, кметът на град София г-жа Йорданка Фандъкова, президентът на българската федерация по таекуондо г-н Андрей Георгиев и генералният спонсор г-н Росен Михайлов.

В състезанието в зала "Фестивална" участват спортисти от 17 държави. На официалните гости бе връчен плакет от президента на федерацията Андрей Георгиев в знак на благодарност за активното сътрудничество в развитието на Олимпийското Таекуондо в България. Турнирът се организира от Таекуондо клуб „Рамус” съвместно с Българска федерация по таекуондо – олимпийска версия.

Над 1000 участници от 17 държави ще премерят сили в олимпийската версия на таекуондо на 21 и 22 март 2015 г. в столичната зала "Фестивална". Освен традиционните участници от балканските държави специално за събитието пристига отбор от Южна Корея, чийто треньор Джешик Ким е световен шампион от Мадрид 2005 г. В надпреварата ще вземат участие състезатели от Южна Корея , Русия, Норвегия, Финландия, Швеция, Турция, Румъния, Русия, Тайланд, Албания, Гърция, Македония, Сърбия, Молдова, Косово и България.