Министърът на младежта и спорта Красен Кралев получи благодарствен плакет от президента на ММА федерацията Станислав Недков за подкрепата и популяризирането на ММА спорта в България. Това се случи по време на  провеждащите се за първи път у нас в един ден и на едно и също място две международни състезания - Балканско първенство по ММА за аматьори и международна профи гала Christmas Fight Night. Домакин на уникалното съчетание от спортни ММА изяви е Пазарджик.

Кралев, президентът на Световната федерация по ММА – IMMAF Керит Брау и кметът на Пазарджик Тодор Попов връчиха медалите на победителите в отделните категории и възрастови групи.

В Балканското първенство участват 6 страни – България, Турция, Гърция, Албания, Македония и Сърбия. То е организирано от учредената тази година Балканската федерация по ММА с президент Станислав Недков. Участват състезатели от всички възрастови групи – от 13-годишни до мъже и жени.

Президентът на Международната ММА федерация Керит Брау  подчерта, че вижда голяма подкрепа от страна на държавната и местната власт и се радва на добрата организация на състезанието.

В международната профи гала участват някои от най-елитните български ММА бойци, между които Георги Валентинов и Емил Захариев. Българска Федерация по ММА ще дари събраните средства от входа за профи галата за лечението на две деца от Пазарджик – Диана Поибренска и Славянка Тонева.