Кубинецът с български паспорт Хавиер Ибанес Диас отпадна на четвъртфиналите на световното първенство по бокс за мъже в Белград, въпреки че спечели два рунда в мача си с французина Самюел Кистоюри.

Българският представител в категория до 57 килограма отстъпи с 2:3 (29:28, 29:28, 28:29, 28:29, 28:29) съдийски гласа. Решението разгневи старши треньора на тима Жоел Арате и той отказа да говори след мача, а ръководителят на националите Валентин Поптолев каза за БТА, че ще бъде подадена контестация заради крайния резултат.

В първия рунд французинът Самюел Кистоюри нанесе по-чистите удари и взе частта, като дори прати нашия национал в нокдаун. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Във втория рунд Хавиер започна да нанася по-точните удари и изравни резултата, а това беше отчетено от фишовете на съдиите около ринга.

За съжаление аркадата, която беше отворена при удар на французина не позволи на Ибаниес да демонстрира пълния си потенциал в третия решителен рунд, а той дори получи и лекарска помощ, за да се позатвори раната му.   

В крайна сметка въпреки много активните последни 20 секунди от мача и нанесените удари, Ибаниес отпадна от борбата за медалите.