Кубрат Пулев даде ексклузивно интервю пред Нова телевизия веднага след мача срещу Владимир Кличко. Украинецът нокаутира българина в 5 рунд и защити шампионския си пояс. Въпреки това Кубрат постигна огромен успех, достигайки до този сблъсък, в който претендираше за титлите на Кличко.

-Първият ти коментар след мача?

-Не съм доволен от себе си, това, че седя добре, не значи че сме победили. Не съм доволен, продължаваме да работим. Поздрави на цяла България, благодаря на всички, че ме подкрепяха. Българите сме велики и велик народ и продължавам напред.

-Какво не ти достигна?
-Може би опит. Прекалено рано стигнах до този мач. Това е един допълнителен опит за мен. Вижте, това не може да се отрече, че абсолютно всичко е на негова страна. Те си подготвят всичко, не рискуват, съдии...Абсолютно всичко, но това не ме оправдава, аз трябваше да го победя, въпреки всичко. Не съм доволен от себе си и продължаваме напред. Чувствам се супер, не показах това, на което съм способен. Напълно естествено е след толкова малък опит, който имам на професионалния ринг, но продължаваме напред. Въпреки всичко имаше и положителни неща, от които ще си извадя поука.

-Ръкавиците бяха ли ти удобни?
-Хиляда номера бяха, но те са си монополисти, загубата си е загуба, не искам да се оправдавам. Факт.

-Въпреки загубата залата те подкрепяше.
-Искам да благодаря на публиката, имам чувството, че сме в София или в България. Българите сме велик народ и ще го докажем, няма да се предам. Тези хора дойдоха от абсолютно всички краища на света. Искам да им благодаря и да им кажа, че това, което говорим, че сме негативни към нашия народ - не е така. Ние сме задружни и ме подкрепяха, със сигурност ме подкрепят и пред малките екрани.

-Каква е следващата стъпка? Договорът ти със Зауерланд изтича.
-Ще подпишем и друг договор, договорите не са проблем. Въпросите е да продължаваме, взимаме поука от това, което не успяхме да направим. Мисля, че имам малък опит, който не е достатъчен. Не показах доста от нещата, но малшанс.

-Ще искаш ли реванш от Владимир Кличко?
-Едва ли ще го дадат, монополисти сериозни са, не се рискува. Меко казано, си е мафия просто, но загубата си е загуба, не се оправдавам.

Кличко веднага след мача: Кубрат е добър боец, беше тежко

Половинката на Кобрата: Ти си моят победител!