Българският боксьор Кубрат Пулев даде първото си по-обширно изявление след 28-ата си победа на професионалния ринг. Тази нощ Кобрата победи по категоричен начин със съдийско решение американеца Райдъл Букър и сега му предстои мач за световната титла във версия IBF срещу победителя от предстоящата среща между Анди Руис и Антъни Джошуа.

„Благодаря за подкрепата на българите, които бяха на стадиона, както и на тези, които не са спали, за да ме гледат. Противникът беше много подготвен, тъй като тренира с едно от най-добрите в света – Александър Усик и Джошуа. Мисля, че това му помогна да оцелее срещу мен“, обяви Кобрата пред „Диема Спорт“

„Опитвам да се ъпгрейдвам, да пробвам нови неща и да бъда по-добър. Това ще ми помогне, когато изляза за световната титла срещу победителя от мача между Анди Руис и Антъни Джошуа. Мисля, че се получи добър мач, но мога да критикувам играта си. Бях малко отпуснат“, допълни Пулев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Не си мисля, че съм постигнал върха и най-доброто ниво, за да няма какво да надграждам. Ще ми помогнат и новите неща, които получавам от американската школа. Продължавам да работя и с Ули Вегнер и очакваме мача за световната титла, който трябва да се проведе до края на май 2020 г.“

„Правилата на IBF са, че до май месец победителя от Руис – Джошуа трябва да се бие срещу мен. Мога да победя всеки един от двамата. Ако титлата бъде ованкантена, ще се бия срещу следващия в ранглистата. Предстои ми лека почивка и след това започвам подготовка за мача за световната титла, за да бъда на необходимото ниво“, завърши Кубрат Пулев.