Кубрат Пулев постигна 19-та поредна победа от 19 мача на професионалния ринг. Българинът спечели с технически нокаут в края на четвъртия рунд срещу американеца Джоуи Ейбъл. Кобрата защити Интерконтиненталната си титла и претендентското място за мач за световната титла с Владимир Кличко.

“Много поздрави на цяла България от мен. Искам да благодаря на всички, които вярваха в мен, защото със сигурност не бяха малко. Благодаря на публиката, която беше в залата и особено на българската публика. Благодаря на моя екип, на брат ми и приятелите ми, както и на верните ми приятели. Много съм щастлив, макар че не ми беше много комфортно. Не успях да се подготвя за този противник, както трябва. Не мога да кажа, че бях изненадан, но не се чувствах толкова уверен и обигран специално за този противник. Обратният гард е малко по-различен, нямам нито един спаринг партньор с такъв гард. Не че искам да се оплаквам, но това е истината. Мисля, че се справих отлично. Имах пропуски в началните рундове. Аз съм по-силен в средата и края на мача, затова тактиката беше по-различна. Ударите ми бяха по-резки, точни и той не издържа”, заяви Кубрат Пулев пред “Диема”.

Пулев коментира момента, в който падна на земята и съдията му отброи нокдаун: “Все пак не трябва да се забравя, че номерата в професионалния бокс не са малко. Съдията беше американец и сигурно на всяко мое падане щеше да се брои нокдаун. Съперникът ми дори не ме докосна, но нещо се случи и така стана, спънах ли се, паднах, но няма значение. Важно е, че справедливостта винаги възтържествува. Не исках да бързам, исках да му бъде отнето вниманието към главата, да се пази към главата, за да се разкрие долу, след което го изненадах. Той е доста добър боксьор, не можех да го довърша лесно, имаше опит. Въпреки че не успях да се подготвя отлично, съм доволен от себе си. Тази победа ме прави още по-добър и здрав. Може да се каже, че американецът удря, но ние българите сме с по-друга кръв и сериозна енергия и мисля, че нищо не може да ни спре.”

На въпрос за очаквания сблъсък с Владимир Кличко, Кубрат Пулев заяви: “Преди мача с Кличко ми предстои още един двубой. Той ще защитава една от титлите си в друга версия. Аз мисля, че живот и здраве догодина преди неговия двубой ще се подготвя доста по-добре.”