Легендарният боксьор Мани Пакиао се готви за сензационно завръщане на ринга, но много фенове го молят да преосмисли решението си. 45-годишният филипинец окачи ръкавиците си през 2021 година, но сега иска да се изправи срещу Марио Бариос.

Пакиао е многократен световен шампион в различни категории и боксова икона, но иска да получи още една титла, преди да сложи още веднъж край на кариерата си. Според президента на Manny Pacquiao promotions Шон Гибънс легендата иска да се бие с Бариос за титлата на WBC в полусредна категория.

"Мани разглежда възможността да се бие с Марио Бариос. На него му харесва идеята да завърши кариерата си със спечелването на титлата на WBC. Това беше първият му пояс в миналото. Така че през следващите 2 седмици ще се опитаме да осъществим двубоя", сподели Шон Гибънс пред "Скай Спортс".

Филипинецът е обичан от толкова много фенове на бокса, но някои изглеждат загрижени, че може би е твърде късно за завръщане на ринга. Пакиао не се е боксирал от единодушното си поражение от Йорденис Угас през август 2021 година, когато месец по-късно обяви оттеглянето си.

"Мани е моят любимец за всички времена. Не искам да видя това", пише фен в социалните мрежи, а друг добавя: "Мани е твърде стар за това", докато трети е категоричен: "Не го прави, Мани. Това рядко завършва добре".

"Страхувам се, че на тази възраст Мани може да се нарани наистина", заключва четвърти привърженик на легендата, който може да се похвали с рекорд от 62-8-2, а Бариос е с баланс 29-2-0. Роденият в Тексас 29-годишен боец е победил Йорденис Угас - човекът, който сложи край на кариерата на Пакиао.

По-рано тази година се появиха слухове, че филипинеца ще се завърне в бокса, за да се изправи срещу британеца Конър Бен, като двамата дори се изправиха лице в лице на претеглянето на Джошуа срещу Нгану. Тази перспектива обаче изглежда вече е изчезнала и най-вероятният двубой е този с Бариос.

"На 40-годишна възраст влязох в историята, като победих Кийт Търман. И чувствам, че на 45 години имам още много в играта, тъй като през последните няколко години не съм понасял много наказания. Искам да вляза в историята", споделя самият Пакиао.

"Много съм развълнуван от възможността този двубой да се състои. Мани Пакиао е бъдещ член на Залата на славата, легенда и човек, от когото съм се възхищавал, докато растях. Да се бия с него на един ринг би било чест и сбъдната мечта", каза пък Марио Бариос.