Кеч легендата Ричард Морган Флеър - Рик Светкавицата, който преди няколко години се бореше за живота си заради сърдечни проблеми, оцеля и след кървава баня при завръщането си на ринга.

Мнозина се смееха и клатеха глави, когато Рик Флеър обяви преди няколко месеца, че иска да се върне на ринга на 73-годишна възраст. Рик Светкавицата обаче го искаше дори да умре на ринга.

В крайна сметка легендата оцеля, дори когато феновете се молеха при всяко негово действие в последната битка на почти 50-годишната му кариера.

На шоуто присъстваха хиляди фенове - и доста легенди. Гробаря, Мик Фоли и Брет Харт, между другото, седяха до ринга. Никой от най-близките приятели не искаше да пропусне това зрелище. Рок звездата Кид Рок също беше там.

Заедно със своя зет Андраде легендата се би срещу Джеф Джарет и Джей Летал. Ролите бяха ясно разделени. Летал и Андраде бяха там за действието - Флеър и Джарет за голямото шоу от старата школа. Всеки удар на Флеър беше приветстван от гигантски възгласи „Уаууу“.

След десет минути Флеър беше напълно изтощен. Ударите му ставаха все по-слаби и по-слаби, а той едва се държеше на краката си. Тогава на ринга настана пълен хаос. Съпругата на Джеф Джарет враждува с една от дъщерите на Флеър, което доведе до бой край ринга. Самият Флеър не искаше просто да гледа, но трябваше да понесе още удари.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Последен мач без кръв - невъобразимо! Това не намали притесненията на феновете. Дори Гробаря трябваше да се въздържи да не се намеси. Това беше най-добрата кеч драма.

Когато Флеър беше бутнат на ринга, кървящ, всичко изглеждаше като край за него. Редица охранители непрекъснато проверяваха дали Флеър все още е в съзнание. Феновете затаиха дъх неведнъж. В крайна сметка неговият зет Андраде преби злодеите, а Флеър, целият в кръв и напълно изтощен, успя да вземе Джеф Джарет на легендарния си крак. Раменете на Джарет се свиха от болка - 1....2....3. Битката свърши. Уаууууууу!

Залата беше обърната с главата надолу, мнозина бяха със сълзи в очите. Конфети летяха във въздуха. Това беше наистина голямото шоу. Флеър трудно можеше да се държи на крака, но беше подкрепен. Съпругата му Уенди, с която отново са заедно, го награди с целувка, а след това той отиде при приятелите си.

Моменти като тези разбиват сърцето на феновете на кеча. Нито един грандиозен ход, никакво действие, колкото и опасно да е, не предизвиква толкова много емоции, както прегръщането на велики легенди. Рик Светкавицата хвана микрофона и благодари на приятелите си, на децата си, на внуците си. Сълзи и кръв се размазваха.

Това е краят на една велика кариера, която започна на 10 декември 1972 година. Той оцеля след самолетна катастрофа, безброй бягства, множество разводи, сериозно сърдечно заболяване, а кечът го поддържаше жив. Когато напусна ринга, неговият опонент Джей Летал го прегърна и сълзите потекоха.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК