Бащата на мениджъра Еди Хърн и основател на промоутърската компания Matchroom Sport Бари Хърн определи евентуалния британски сблъсък между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри като най-големия в историята на бокса, но предупреди, че Кубрат Пулев или Дионтей Уайлдър биха могли да го провалят.

Както е известно, Джошуа и Фюри постигнаха споразумение за два мача помежду си като първият от тях трябва да се състои през 2021 година. Целта е обединение на световните титли. Джошуа в момента притежава поясите на WBO, WBA и IBF, а Фюри е носител на пояса на WBC след успеха си над Дионтей Уайлдър.

Бари Хърн обаче предупреди, че има фактори, които биха могли да провалят мечтания сблъсък, а най-големите такива са свързани с предстоящите мачове на двамата британци, съответно срещу Кобрата и Уайлдър.

„Това е нещо огромно, но има все още няколко препятствия. Нека не се отнасяме прекалено много. Най-важните хора, двамата боксьори, се споразумяха. Останалото вече е свързано с локация, с тайминг, а и мисля, че господин Пулев, от страна на Джошуа, и Дионтей Уайлдър от друга страна, ще имат да кажат нещо по темата“, сподели промоутърът.

„Очаквам някои проблеми от управляващите организации и от други боксьори. Дилиан Уайт беше абсолютно ограбен като трябваше да чака толкова дълго за задължителния си мач, а Олександър Усик има на своя страна WBO, която изисква неговата защита. Така че ще има някои маневри, но този мач е толкова значим, че не може да се мине покрай него, добави Бари Хърн, който има голям опит в организирането на мачове.

Според промоутъра сблъсъкът Фюри-Джошуа ще бъде по-голям от всеки друг в историята. На въпрос, дали има достатъчно голям стадион за него, той отговори: „Не, разбира се, че не! Това е нещо за Мъск. Трябва да го заведем на друга планета. Ще бъде феноменално. Не само най-големият мач в британския бокс, а и най-големият в тежка категория в глобалната история на спорта, без съмнение“, категоричен е Хърн.