Участникът в залата на славата на UFC и бивш двукратен шампион в полу-средната категория в ММА Мат Хюз, официално обяви оттеглянето си от състезателна дейност. Той обаче прие нов пост в организацията, като вице-президент на развитието на атлетите и връзки с правителството.

"Това е нещо което от UFC прокараха, тъй като се грижат много за техните атлети. Аз съм преживял и върхове и спадове в кариерата си и разбрах, че UFC са ме подкрепяли във всяка моя стъпка. Разбирам много добре какъв е натискът и отговорностите, които са свързани с това да си професионален атлет. Нямам търпение да използвам знанието и опита си за да подобря погледа и перспективите на атлетите и органзиацията."

Хюз е двукратен шампион в полу-средната категория. Той е завършил университета в Илинойз, където е двукратен All-American NCAA боец в първа дивизия. Започва ММА кариерата си през 1998г. и става първия шампион в полу-средната катеогория, като се е състезавал навсякъде в САЩ, а и в Япония, Англия, Абу Даби и Кувейт. През 2010-та поради големия му принос към спорта той е приет в Залата на славата.