Боксовият мач между бившия абсолютен световен шампион Майк Тайсън и блогърът Джейк Пол беше отложен, съобщиха от компанията "Most Valuable Promotions", която е организатор на битката. Двубоят трябваше да се проведе на 20 юли във Вашингтон.

"За съжаление дългоочакваната битка между Пол и Тайсън ще бъде отложена. След консултация с лекарите на Тайсън му беше препоръчана минимална физическа активност в продължение на няколко седмици, след което ще бъде възможно той да поднови пълноценни тренировки. Двамата стигнаха до извода, че се нуждаят от равни условия, за да влязат в битката в добра форма", се казва в изявлението.

Новата дата на двубоя ще бъде обявена на 7 юни. Битката е планирана да се проведе по-късно през тази година.

Преди няколко дни стана известно, че здравето на Тайсън се е влошило по време на полет и той се е нуждаел от медицинска помощ. По-късно представител на боксьора каза пред медиите, че здравето на спортиста е добре.

Тайсън, който на 30 юни ще навърши 58 години, има на професионалния ринг 50 победи (44 с нокаут) и 6 поражения. Американецът стана абсолютен световен шампион в тежка категория и беше притежател на поясите на Световния боксов съвет, Световната боксова асоциация и Международната боксова федерация.

Боксовият актив на 26-годишния Пол включва девет победи (шест с нокаут), една загуба. Той се подвизава на професионалния ринг от януари 2020-а. Американецът е известен преди всичко като блогър и актьор.