Бившият световен шампион по бокс за професионалисти в тежката категория Дейвид Хей разкри, че е бил посъветван да сложи край на кариерата си, след като претърпя операция на дясното рамо.
 
Хирургическата интервенция, която продължи пет часа, беше извършена в четвъртък в Германия. След това лекарите са му препоръчали да сложи край на 11-годишната си професионална кариера.
 
33-годишният Хей трябваше да се бие с британски си сънародник Тайсън Фюри на 8 февруари 2014 в Манчестър, но срещата беше отбожена за втори път. Двубоят първоначално трябваше да се проведе на 28 септември, но беше отложи, след като Хей поряза лявата си вежда на тренировка.
 
“Първоначално не мислех, че контузията е толкова тежка. Лекарите ми направиха преглед с ядрено-магнитен резонанс, обясниха ми ситуацията и 24 часа по-късно ме оперираха. Това беше сериозен удар за мен. Имах големи планове за следващата година, а голямата цел беше да си върна световната титла. Боговете на бокса обаче май ми казват, че е време да спра”, заяви Хей.