Бившият световен шампион в тежка категория на професионалния бокс Ленък Люис заяви, че след него украинецът Владимир Кличко е най-великият боксьор.

50-годишният британец, който има записани в кариерата си 44 срещи на ринга, като от тях 41 са победите (32 с нокаут) и само 2 са пораженията, коментира Кличко и претендентът за титлите му Тайсън Фюри прези сблъсъка помежду им тази вечер в Дюселдорф.

„Ако има някой, който може да победи Кличко, това е Фюри. Той е висок, има дълги рамена и бързи ръце. Той е човекът”, сподели Ленъкс Люис.

“В първите рундове Фюри ще бъде много опасен. След средата на срещата и след 12 рунда обаче виждам Владимир с предимство заради по-добрата му техника”, прогнозира британецът за мача тази вечер.

„Да – след мен! Той властва в своята ера, а аз бях най-добър за моето време. След Холифийлд и Майк Тайсън за мен нямаше съперници. Можех да се боксирам и срещу братята Кличко, с единия на закуска, а с другия на обяд. Ако можех да изляза днес срещу Кличко, би имало клане. Би бил мач с пълна сила и пълен арсенал, който бих могъл да извадя. Но аз съм от 2003 година вън и повече не се боксирам”, коментира Ленъкс Люис на въпрос дали в момента Владимир Кличко е най-добрият боксьор.