По случай 100-годишния юбилей на СК "Левски София", Столичния боксов съюз и Българската федерация по бокс организират боксов турнир за купа "Васил Левски". Състезанието ще се проведе на 21.02.2014 г. от 15.00 часа и на 22.02.2014 г. от 10.00 часа - финали в боксова зала стадион „Локомотив“, ул.“Рожен“ № 21.

Участие в турнира ще вземат представители на Столичните боксови клубове - БК "Левски", БК "ЦСКА", БК "Локомотив София", БК "Сторм", БК "Левски София Запад", БК "Академик", БК "Кико", БК "Славия", БК "Национал" и БК "Лонсдейл" и други, както и представители на боксови клубове от страната - БК "Русе", БК "Пирин Благоевград", БК "Македония Благоевград" и БК "Ботев" (Пловдив). Ще има четири възрастови групи - ученици, юноши, младежи и девойки.

В турнира ще вземат участие и най-добрите жени на РБългария по бокс в кат. 48 кг.- Световната шампионка от Албена 2013 г.- Венелина Поптолева ("Ботев" Пд), сребърната ни медалистка от Европейското първенство по бокс във Вейле (Дания) - Севда Асенова (Русе), републиканската шампионка за 2013 г. - Златислава Чуканова (ЦСКА), многократните носителки на отличия от републикански първенства Глория Василева (Локо Сф) и Марина Буюклиева (Русе).

В първия ден от турнира сили ще премерят и двама представителите на вечните съперници Никола Асенов ("Левски София Запад) срещу Петър Паунов (ЦСКА) в кат. 75 кг.

Огромната заслуга за развитието на бокса има и председателят на СК Л"окомотив" Даме Стойков, както и президентът на БФБокс Красимир Инински. През 2014 година клубът има идеята да организира три големи турнира. Вторият ще бъде на 1 юни по случай Деня на детето, а третият ще бъде през есента, като още не е ясна датата и наименованието му. За пръв път клубът ще бъде домакин на държавно лично първенство за жени и девойки от 28-и до 30 април 2014 година. Клубът ще участва във всички състезания обявени от вътрешния календар на БФБокс на републиканско ниво. Клубът ще бъде представляван минимум от 40 състезатели в пет възрастови групи.