Българският ММА боец Благой Иванов-Багата ще се изправи срещу Кийт Бел във втория си мач за тази година. Двубоят срещу американеца, който носи предизвикателното прозвище Лоша новина, ще се състои на 22 ноември, пише “24 часа”.
 
Срещата ще е част от 108-ата бойна вечер, организирана от веригата "Белатор". С този промоутър Багата има договор до 2015 г. Арена на битките в клетка ще бъде “Sands Casino Event Center” в Бетлеем, Пенсилвания.
 
Лоша новина, който е на 34 г., има 7 мача в свободните боеве до момента. В тях той е записал 4 победи и 3 загуби. В последния си сблъсък на 28 септември Бел се наложи над Пол Варемецки с технически нокаут.
 
Багата до момента е непобеден на ММА ринга. Той се завърна на него на 13 септември, след като през февруари миналата година бе на косъм от смъртта. Тогава при инцидент в софийско заведение бе прободен с нож почти до сърцето и лекарите в "Пирогов" близо 6 часа се бориха за живота му.
 
При завръщането си Багата натупа само за 77 сек Мани Лара-Бам Бам и записа 8-ата си победа. Българинът е с 10 см по-нисък от Бел, който е с 6 кг по-тежък. Благой Иванов е със 7 г. по-млад от противника си.