Един от българските представители в категория до 81 кг Благой Найденов започна по най-добрия начин участието си на международния боксов турнир "Странджа". Малката Кобра спечели с 3-2 съдийски гласа (29-28, 29-28, 29-28, 28-29, 28-29) срещу коравия украинец Степан Хрекул, който е действащ европейски шампион. 

"Получих най-хубавия подарък от моята любов за свети Валентин - победа над действащия европейски шампион от Украйна! Toлкова се гордея с теб, Благо! Шампионът се завръща!", написа щастливата фолкдива Деси Слава. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Половинката на Найденов се похвали за успеха на любимия си на официалната си страница във "Фейсбук", публикувайки снимка след победата му.



Битката беше динамична и не разочарова зрителите в зала "София". Найденов започна много силно и контролираше почти изцяло първия рунд с точния си водещ ляв прав. Дясното му кроше също влизаше отлично в употреба, като Хрекул бе разкървавен в края на лявата вежда. Втората част обаче бе по-добра за украинеца, като Найденов можеше повече да се движи и да не се открива толкова за ударите на противника. Третата част бе решаваща за крайния изход от сблъсъка и в нея Малката Кобра възстанови контрола над размените и бе много по-точен с лявата си ръка, като контрираше безмилостно набезите на Хракул. 

В крайна сметка повечето съдии са били достатъчно удовлетворени от работата на българина, за да му присъдят победата. Найденов във втория кръг ще се изправи срещу представителя на Швеция Лиридон Нуха на 16 февруари в сутрешната сесия, започваща от 11:00 часа. При нов успех той ще играе четвъртфинал на 17-и, отново в сутрешната порция сблъсъци.

Другият ни българин в категорията Пламен Петков започва направо от втори кръг срещу швейцареца Уке Смайли на 16 февруари сутринта.