Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева прие в кабинета си носителя на Интерконтиненталния пояс в професионалния бокс Кубрат Пулев, предават от пресцентъра на министерството. Тя лично го поздрави за победата му над Тони Томпсън, с която стана официален претендент за световната титла в тежка категория /версия IBF/.

„Имах честта и удоволствието по човешки да съпреживея успеха на Кубрат Пулев. Вълнувам се лично, че имам възможността да му предам част от моите емоции“, сподели проф. Мариана Георгиева.

„Искам да го поздравя за този категоричен успех и да изразя вътрешното си убеждение, че той ще получи възможност да се бори за световната титла. Като министър на младежка и спорта от цялата си душа и сърце съм убедена, че господин Пулев ще се възкачи на най-високия връх в професионалния бокс. Чакаме с нетърпение мача на 5 октомври, който ще определи неговия съперник. Пожелавам му да се възползва от позитивната енергията на всички български граждани, които мислено са с него", каза с вълнение министър Мариана Георгиева.

"Кубрат е пример за младото ни поколение, затова какво дава спортът и в какво ни възпитава. Той е модел за подражание не само на младите, а и на всички българи”, сподели още спортният министър.

Кубрат Пулев благодари на Мариана Георгиева за топлото отношение и изрази надежда, че добрата комуникация ще продължи и занапред.