Един от надеждните професионални ММА бойци у нас излиза за титлата в категория до 77кг. Боецът от Стара Загора Мариян Димитров ще атакува вакантния пояс на организацията, като мачът за 27-годишния боец е важен тест преди следващото му предизвикателство.

Бившият национал по бойно самбо е призьор от Световното първенство в Казабланка в категория до 84кг, където извоюва второ място, а на Световното в Сочи достигна до бронзов медал след грешка на полуфинал. Мариян Димитров е и многократен медалист по борба и обявен за спортист на годината за 2017-ма година в родния си град Стара Загора. В ММА дебютира през 2012-та година и въпреки че записва две поредни загуби, бързо наваксва с осем поредни победи предимно с нокаут. С участието си в „Maxfight 40“ даде да се разбере че шансовете му на силна професионална кариера в ММА са големи.

Участието на Мариян Димитров в „Maxfight 44“ ще бъде важен тест и контролно за боеца в тази категория. На ринга в Свети Влас в спор за шампионския пояс той ще срещне украинеца Владислав Щепанский.

Очаква се през август Мариян Димитров да подпише контракт в топ веригата „Белатор“ и последващо първо участие на световния ринг.