Кубрат Пулев ще трябва още да почака, докато се сбъдне мечтата му - да играе мач в България мач за титла. Окончателно стана ясно, че срещата на Кобрата с Дерек Чисора ще се състои в Германия, а не у нас, каквото беше желанието на най-добрия ни боксьор при професионалистите.

Кубрат Пулев (22 победи, 12 нокаута) излиза срещу Дерек Чисора (25 победи, 17 нокаута) на 7 май в Хамбург. Залогът е европейската титла в тежка категория, а датата и мястото на събитието, от днес вече са официални, обяви Кобрата на страницата си във "Фейсбук".

Битката между българската гордост на професионалния ринг и родения в Зимбабве негов съперник ще бъде "черешката на тортата" в предстоящата галавечер във втория по големина град на Германия.

И Кобрата, и Чисора са печелили европейския пояс. На 5 май 2012 г. в Ерфурт, Пулев нокаутира в 11-и рунд състезаващия се за Германия Александър Димитренко и се качи на върха на Стария континент. На 21 септември 2013 г. в Лондон, Чисора победи Едмунд Гербер (Германия) и така прибра вакантната титла.

Подготовката на Кубрат Пулев и съотборниците му - световните шампиони Артур Абрахам и Джак Кулкай, както и на целия щаб продължава под пълна пара на Белмекен, на над 2000 метра надморска височина, в полите на заснежената и красива Рила планина.