Българската състезателка по карате Ивет Горанова от плевенския клуб "Петромакс" извоюва бронзов медал на Европейското първенство - Juniors, Cadets и U21 в Цюрих (Швейцария). Състезанието се проведе от 4 до 9 февруари и в него участваха общо 955 състезатели от 47 национални федерации.

Българска национална федерация КАРАТЕ бе представена на татамито в Цюрих от петима от най-добрите ни каратеки. Освен Горанова, която стана трета в кaтегория Cadets – от 14 -15 години до 54 кг, изключително добра техника показаха: Силвия Вангелова от клуб "Аида Нет" в категория до 21 години и до 55 кг., Александра Стублева от столичния клуб „Никон" в категория U21 категория до 68 кг. При мъжете сили премериха Валентин Йорданов от клуб "Будо", който се състезава в категория Cadets до 57 кг. и Васил Ривов от клуб "Аида Нет" в категория Cadets до 52 кг.

Състезателите, които ни представиха в Цюрих, бяха определени след отличното им представяне по време на  Национално първенство по карате, Национална  купа по карате, турнир "Самурай", Балканско първенство по карате, както и заради успехите им по време на Grand Prix Croatia 2015.

Медалистката от Европейското Ивет Горанова бе ненадмината и на татамито по време на турнира в Хърватия и извоюва един от трите златни медала, които спечелиха състезателите на Българска национална федерация КАРАТЕ за страната ни. Останалите два златни медала бяха извоювани от Силвия Вангелова и Александра Стублева. Стублева грабна златото и на Международния турнир по карате в Троян.