Галина Иванова беше брутално порязана в мача за световната титла по бокс при жените в категория петел срещу Ханет Перес (Мексико). Двубоят се игра в град Толука в родината на опонентката на българката.

35-годишната Иванова се представи отлично в заключителната третина на срещата. След финалния гонг двама от съдиите отсъдиха 98:92 за Перес, докато третият даде същия резултат за Иванова. Дори и коментаторите на мача, които бяха мексиканци, признаха убедителното превъзходство на българката. Неофициалното точкуване на телевизионното предаване даде предимство от 97:93 точки за Иванова.

"Двама от съдиите бяха мексиканци, при това братя. Третият беше американец и той даде 98:92 за нас. Това беше обективният резултат. Галя печелеше рундовете с по-точните си удари, докато мексиканката махаше най-вече във въздуха, но пък вървеше напред. Вторият рунд беше най-слаб за Галя. Направихме оферта към организаторите за реванш между Галя и Зулина Муньоз - Вълчицата, която се би на същата галавечер. Сигурен съм, че в следващия мач ще се представим още по-добре и Иванова ще победи дори и съдиите", коментира мениджърът на бургазлийката Васко Василев.