Еди Хърн посочи Кубрат Пулев като най-желан съперник за Антъни Джошуа. Мениджърът на световния шампион на IBF направи това в интервю пред "Скай Спортс", цитирано от „Тема Спорт“. Британецът ще се качи на ринга на 10 декември в Манчестър, като първоначално се очакваше да се изправи срещу Владимир Кличко. Двете страни се бяха договорили за мач на стойност над 30 млн. паунда, но до официално споразумение така и не се стигна. Причината - желанието на украинеца да има заложена още поне една световна титла, тази на WBA.

Така пред Джошуа остават няколко варианта за доброволна защита на титлата на IBF. Един от тях е именно Кобрата. Хърн бе влязъл в преговори с агентите на българина от „Зауерланд“, но миналия месец ги обвини, че го изнудват за пари и са отклонили оферта от близо 1,6 млн. лева.

"Ако Кличко искаше мач с Джошуа, нямаше да претендира за пояса на WBA и всичко вече щеше да е договорено. Явно обаче той използва ситуацията като оправдание, защото се е уплашил, че ще бъде размазан. Сега ние се насочваме към други варианти. Сред тях са Ерик Молина, Брайънт Дженингс, Дейвид Прайс и Александър Устинов. Кубрат Пулев обаче е моят предпочитан избор", обяви Хърн.