“Това е радост за всички нас. Най-накрая подписахме договора. 20 юни е датата, Лондон е дестинацията”, коментира пред Нова ТВ мениджърът на Кобрата - Ивайло Гоцев. Именно тогава е голямата битка с Антъни Джошуа. 

 “В най-силната среща на Кубрат в неговата кариера очакваме да победи. Това е мисията на живота му. За това се е подготвял десетки години. Това е била и целта на баща му - да създаде световен шампион в тежка категория. Това е и неговата възможност да го постигне. Предстоят ни много тежки подготовки. След като приключиха преговорите, сега остават сериозните подготовки, от които зависи всичко. Така че следващите 3 месеца и половина нещата в залата ще покажат резултат на 20 юни”, продължи Гоцев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Той даде разяснения на може би най-важния въпрос за феновете - с какъв брой билети разполага българският щаб и каква ще бъде тяхната цена. “По контракт са гарантирани 15 хиляди билета за българите. Тези билети ще бъдат в наши ръце, те ще бъдат предложени на българската публика. На пресконференцията ще обявим как ще се случи това, всичко ще бъде ясно.

Почваме с пресконференция в Лондон, после Ню Йорк и завършваме в Лос Анджелис. Билетите ще бъдат на изгодна цена - почват от рода на под 100 евро и стигат до самия ринг, за който може да си го позволи. Има цени за всеки. Целта беше тези билети да бъдат допустими. В Лондон има огромна българска общност, така че ние вярваме, че ще има поне 20 хиляди българи на стадиона”, обясни Гоцев.

Преговорите между двата щаба траяха около 3 месеца, което накара доста от феновете да се усъмнят в провеждането на двубой от подобен калибър, но Гоцев призна, че уреждането на дори най-малките подробности са наложили забавянето.

 “Преговорите бяха тежки, защото отстояхме доста наши изисквания. Не отидохме просто като група туристи, които искат да навестят къщата на Джошуа. Ние отиваме там да победим. Така че тези преговори бяха директно свързани с тези изисквания. Едно от най-важните неща беше реферът да бъде неутрален. Важно е той да се държи правилно и да даде шанс на двамата боксьори да се боксират. Между съдийте ще има един българин, един британец и един неутрален. Тези тънкости по контракта отнеха време” каза още мениджърът.

“Сега всичко е зад гърба ни. Предстои ни тежка и важна подготовка в следващите месеци, така че очаквайте Кубрат Пулев в пълна форма и с вашата подкрепа. Очаквайте силно представяне и нов шампион от България”, завърши Гоцев.