Претендентът за световната титла в полусредна категория Флойд Мейуедър е известен със скандалните си изказвания, а този път реши да обяви, че няма по-велик боксьор от него в историята на бокса, тъй като бил много по-добър дори от легендарния Мохамед Али.

„Али е легенда и имам голямо уважение към него и към другите шампиони от миналото. Той наричаше себе си "най-великия". Е, аз съм най-добър в историята. Знам, че ще бъда критикуван много за това, което казвам, но не ме интересува. Наистина вярвам в това, което казах", заяви на пресконференция Мейуедър, който е световен шампион в полусредна категория на Световния боксов съвет и на Световната боксова асоциация. Американецът има 47 победи в 47 мача на професионалния ринг.

"Посветих целия си живот на спорта и мисля, че съм направил повече за бокса от Али, когото уважавам. Али не е печелил световни титли в различни категории като мен. Аз съм твърд и мога да се бия с всеки. На 38 години аз съм още много, много остър. Аз съм най-добрият в това, което правя”, допълни американецът.

"Поглеждам кариерата на Али и виждам, че има загуба от човек със седем изиграни мача. Той е губил и други срещи, а аз не съм. Наричат го "най-великия", само защото той е решил да бъде наричан така. Фактите са си факти”, завърши Мейуедър, който ще получи повече от 120 милиона долара за мача с филипинеца Мани Пакиао на 2 май в Лас Вегас.