Непобеденият световен шампион по бокс Флойд Мейуедър подкрепи звездата на женския ММА Ронда Роузи. Американката допусна първа загуба в кариерата си, като бе нокаутирана в двубоя за титлата в категория до 61 килограма от сънародничката си Холи Холм. Това пък накара много хора да я критикуват и дори да се шегуват с нея.

Флойд Мейуедър и Роузи често за „захапват” чрез медиите, но боксьорът твърдо застана зад нея в този случай.

"Аз не мисля, че е готино цялото това плюене в социалните мрежи и медии. Хората трябва да научат още много неща. Не е нормално да те обичат в петък, а в неделя сутринта вече да те засипват с негативни коментари и да си правят шеги на твой гръб. За вас може и да е забавно, но за мен не е. Никога не съм бил поставян в ситуация подобна на тази, така че не знам от личен опит какво изпитва Ронда в момента. Но съм сигурен, че тя е един много, много силен човек, който има чувства", обясни Мейуедър.

"Всичко в този живот се случва поради някаква причина. Пътят ни е предначертан. Явно в моя случай, Господ е казал: „Не искам Флойд да има загубен мач в кариерата си”, но това не означава, че не съм претърпявал загуби в живота си. Не говоря за бокса, а за живота си. Нима, когато загубите любим човек, това не е загуба? Мисля, че загубата на Роузи е просто един урок, който тя трябва да приеме и научи. Вярвам, че тя има достатъчно време и е в състояние да се съвземе и да се завърне сензационно отново в ММА”, допълни световният шампион.