Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от Европейското първенство по бокс за младежи и девойки. От шампионата в Будва (Черна гора) българските състезатели завоюваха 6 медала – 2 златни, 1 сребърен и 3 бронзови.

При младежите европейски шампиони станаха Ясен Радев (кат. до 52 кг) и Радослав Росенов (кат. до 60 кг). В категория  до 56 кг Красимир Джуров завоюва сребърен медал, а бронзови медали заслужиха Шакир Стоянов (кат. до 49 кг) и Емирджан Мехмед (кат. до 69 кг). Тала Хабас спечели бронзов медал в категория до 54 кг при девойките.

С почетни плакети за принос към успехите на българските боксьори бяха наградени и треньорите Борислав Бояджиев, Младен Сталев, Пейчо Багдатов и Светлана Станева.

Състезателите и техните наставници споделиха впечатленията си от изминалата надпревара. Тимът ни завърши на трето място в отборното класиране след Русия и Украйна. 

Според наставника Борислав Бояджиев в следващите години неговите възпитаници, които покажат необходимия потенциал, ще могат да попълнят състава на националните отбор за мъже и жени. Бояджиев и министър Кралев коментираха възможността за създаването на национален тренировъчен център, в който централизирана подготовка да водят национални състезатели по бокс при подрастващите.

Кралев и неговите гости обсъдиха състоянието на спортната инфраструктура, предназначена за тренировки по бокс. Той пое ангажимент да бъде проучена възможността Министерството на младежта и спорта да финансира извършването на ремонт на залата в Хасково, в която се подготвят Шакир Стоянов и Емирджан Мехмед.